به گزارش خبرنگار حوزه علم و فناوری گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما در نهمین جلسه کمیته تجاریسازی طرحهای انجمن شرکتهای دانشبنیان سلامت تهران طرحهایی درباره ساخت نانو کامپوزیت پلیمری با کاربری رنگ و پوشش، دستیار هوشمند کنترل دیابت، ساخت ماسک و گاردهای حفاظتی و نانوداروی کمکی در تسریع اثربخشی درمان کرونا بررسی شد.
آقای دکتر حسین وطنپور، رئیس هیأت مدیره انجمن شرکتهای دانشبنیان حوزه سلامت تهران، در نهمین جلسه کمیته تجاریسازی طرحهای انجمن شرکتهای دانشبنیان سلامت تهران گفت: این جلسه فرصت خوبی برای شرکتهای دانشبنیان و هستههای فناور است که بتوانند طرح خود را معرفی کنند و آن را در معرض توجه سرمایهگذاران قرار دهند.
همچنین، در این جلسات شرایطی فراهم میشود که طرحها مورد نقد و بررسی قرار گیرند تا روند اصلاحی را در پیش بگیرند. انجمن شرکتهای دانشبنیان حوزه سلامت تهران علیرغم وجود شرایط پیچیده کرونایی با جدیت تلاش میکند که این جلسات را به طور مستمر برگزار کند.
آقای دکتر وطنپور با تبریک فرارسیدن هفتهی پژوهش و فناوری ادامه داد: در دانشگاههای مختلف فناوران به تکاپو افتادهاند و غرفههای مختلفی در حال شکلگیری است و نمایشگاهها و فنبازارهایی در پیش است. فردا از حدود هشت محصول حوزه فناوری که مورد حمایت دفتر توسعه فناوری سلامت قرار گرفتهاند، رونمایی خواهیم داشت.
در بخش ابتدایی این جلسه نیز آقای دکتر شاهرخ مهدوی، مدیر اجرایی شرکتهای دانشبنیان سلامت با اشاره به نام سرمایهگذاران حاضر در این جلسه، افزود: چهار طرح در این نشست مورد بحث و بررسی قرار میگیرد. امیدوارم در دی، بهمن و اسفند ماه نیز جلسات کمیته تجاریسازی برگزار شود. برای سال آینده برنامهریزیهای جدیدی داریم که بر اساس آنها شاید سبک و سیاق برگزاری این جلسات تغییر یابد و شرکتهایی که دارای طرحهای فناورانه و مناسب برای سرمایه گذاری هستند، جلسات را به صورت انحصاری در اختیار بگیرند.
همچنین آقای دکتر غلامعلی فرزی، عضو هیأت علمی دانشگاه حکیم سبزواری به بیان توضیحاتی در خصوص ساخت نانو کامپوزیت پلیمری با کاربری رنگ و پوشش با خاصیت جذب آلودگی هوا پرداخت و افزود: یکی از معضلات کلانشهرها و شهرهای صنعتی بحث آلایندههای جوی است. از سوی دیگر، در بخشهای زیادی از سطوح شهری نظیر جداول، پلهای بتنی و تونلها از رنگ استفاده میشود. استفاده از رنگهای تولید شده براساس نانو کامپوزیتهای پلیمری به صورت هیبرید سهگانه میتواند آلودگی اطراف خود را جذب کند.
وی گفت: چسبندگی عالی به سطح، مقاومت بسیار خوب در برابر UV، قابلیت تولید در رنگهای مختلف، مقاومت عالی در برابر سایش، خود تمیزشوندگی، مقاومت خوب در برابر انواع حلالها، استعمال آسان، جذب آلودگی هوا، غیرسمی و ضدقارچ بودن برخی از خواص این پوشش است.
بر اساس آن چه در این جلسه عنوان شد، قیمت این محصول برای عرضه به بازار ۸ دلار به ازای هر متر مربع است.
در بخش دیگری از این جلسه، آقای حمید تبیانیان از مرکز رشد انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور درباره طرح دستیار هوشمند کنترل دیابت گفت: این دستیار هوشمند یک نرم افزار (اپلیکیشن) کاربردی برای بیماران مبتلا به دیابت نوع یک و نوع دو است. این برنامه، با کنترل دوز انسولین یا داروی مصرفی، تنظیم رژیم غذایی روزانه و مدیریت فعالیت بدنی به کنترل قند خون کمک میکند.
وی با بیان این که این برنامه به فرد اعلام میکند هر روز چه قدر کالری نیاز دارد و چه قدر کالری مصرف کرده است، افزود: این دستیار هوشمند کنترل دیابت به بیمار میگوید چه قدر کربوهیدرات، قند، چربی و پروتئین خورده است و در کدام زمینه کمبود دارد و چطور باید این کمبود را جبران کند.
به گفتهی این فناور، با نصب این برنامه فرد به بانک جامع و انحصاری اطلاعات غذایی دسترسی خواهد داشت تا حتی در سفر، بداند هر غذایی که میخواهد انتخاب کند، چطور روی قند خونش تاثیر میگذارد و ارزش غذایی آن به طور کامل چه قدر است.
بر اساس آن چه در این جلسه عنوان شد، این شرکت دانشبنیان به سرمایهای سه میلیاردی برای توسعه فعالیت خود نیاز دارد و تعداد کاربران این برنامه ۱۵ هزار و تعداد کاربران فعال آن حدود ۶ هزار است.
در این نشست، نمایندهی یکی از شرکتهای سرمایهگذار حاضر در جلسه درباره محصولات این شرکت توضیحاتی ارائه داد.
در ادامه آقای بهمن خرمی از شرکتی مستقر در پارک علم و فناوری ارومیه درباره طرحی با عنوان نانو داروی کمکی تسریع اثربخشی درمان کرونا، گفت: برای پیاده سازی این طرح از تأثیر همزمان دو عامل فسفاتی برای ارتقاء و افزایش واکنشپذیری داروی مصرفی استفاده میشود. فسفات زیرکونیم عامل اساسی در افزایش واکنش داروی مصرفی خواهد بود و فسفات نقره با توجه به خواص آنتیبیوتیکی به عنوان عامل کمکی داروی ضد ویروس ایفای نقش میکند.
وی افزود: فسفات زیرکونیم حالت سمی ندارد در نتیجه برای بافتهای بیولوژیکی میتوان از آن استفاده کرد. نانو فلزات زیرکونیم و نقره خود را به ویروسها میچسبانند و مانع از اتصال آنها به ویروس میشوند. در ساخت دارو از مواد اولیهای استفاده کردهایم که کاملا تولید خودمان است.
در بخش پایانی این نشست، آقای محمدحسین زارع به بیان توضیحاتی در خصوص طرح تولید ماسک و گاردهای حفاظتی جدید بیمارستان صحرایی پرداخت.
وی با صرفنظر از بیان فناوری تولید این محصولات، گفت: ارزش ثبت اختراع این محصولات در ازای ۱۰ میلیارد تومان واگذار میشود.
از جمله سرمایهگذاران حاضر در این جلسه میتوان به پردیس بینالملل کیش دانشگاه صنعتی امیرکبیر، مجمع شهرداران آسیایی، صندوق سلامت تهران، مؤسسه دانشبنیان برکت، دانشگاه علوم پزشکی ارتش جمهوری اسلامی ایران و انجمن مدیریت فناوری و نوآوری اشاره کرد.