اخبار

تولید ماسک های N95 و ماسک های نانو N99 و N100 بدون سوپاپ برای کادر درمان توسط شرکت تاوا ابتکار پاکان

تولید ماسک های   N95 و ماسک های نانو N99 و N100 بدون سوپاپ برای کادر درمان توسط شرکت تاوا ابتکار پاکان

شرکت نانو فناوری پزشکی تاوا ابتکار پاکان که به همت چند از اساتید و دانشجویان دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه و با مدیر عاملی الهام ارکان رئیس مرکز تحقیقات دارورسانی نانو و مدیر گروه نانو فناوری پزشکی دانشگاه تأسیس شده است با طرح «نانو بانداژ زیست تخریب پذیر بیولوژیکی برای درمان زخم پای دیابتی، سوختگی ها، زخم بستر و جراحات» جزء طرح‌های برگزیده و منتخب معرفی شده و مورد استقبال سرمایه گذاران مختلف داخلی و خارجی برای تجاری سازی و صنعتی شدن قرار گرفته است. این شرکت تنها تولید کننده ماسک‌های N99 در استان کرمانشاه است و در کنار این نوع ماسک، ماسک های N95 و ماسک NH هم در این شرکت تولید می‌شود.

رئیس مرکز تحقیقات دارورسانی نانو با اشاره به اینکه ماسک‌های این شرکت به دلیل الیاف به کار رفته در آن خاص بوده و مراحل ثبت اختراع آن هم در حال انجام است عنوان کرد: پارچه این نوع ماسک‌ها از الیاف نانو بوده و منافذ بسیار ریزی در حد سه نانومتر دارد، بسیار نازک بوده و همین امر تنفس را برای افراد مصرف‌کننده راحت‌تر می‌کند.

ارکان با بیان اینکه ماسک فیلتردار N99 تولیدی شرکت تاوا ابتکار پاکان دارای 6 لایه است که دو لایه از آن عمل فیلتراسیون ذرات با اندازه میکرو و روی دولایه از این شش لایه، پوشش نانو قرار گرفته شده که عمل فیلتراسیون ذرات نانو را انجام می‌دهد بیان کرد: دو لایه آب گریز نیز جهت جلوگیری از جمع شدن آب موجود در دم و بازدم در دو سمت ماسک قرار داده شده است.

مدیر تجهیزات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه افزود: در آزمون انجام شده توسط سازمان انرژی اتمی ایران موفق به گذراندن استاندارد ماسک‌های با راندمان فیلتراسیون به ترتیب 98.58 درصد و 99.57 درصد برای ذرات بزرگتر و مساوی 3 نانومتر گردیده که با توجه به سایز متوسط حدود 150 نانومتری کروناویروس گردید.

وی افزود: توزیع ماسک‌های باکیفیت و استاندارد از مهمترین دغدغه‌های رئیس، معاونت غذا و دارو و مدیریت تجهیزات پزشکی دانشگاه بوده که با توجه به توزیع انواع ماسک‌های غیر اصلی در بازار، مسئولیت تأمین و نظارت دانشگاه در این امر بسیار حائز اهمیت‌تر از شرایط معمول است.

شیرزادیان عنوان کرد: با برنامه ریزی، نظارت و پیگیری‌های صورت گرفته توسط حوزه معاونت غذا و داروی دانشگاه، خوشبختانه از اولین روزهای شیوع کروناویروس در استان کرمانشاه و کمبود ماسک در کشور، تولید این ماسک‌های خاص تحت نظارت‌های خاص کارشناسان مدیریت تجهیزات پزشکی دانشگاه آغاز شد و با ارتقاء روزافزون در اختیار کادر درمان دانشگاه قرار گرفت.

دکتر ارکان دکتر ارکان1

۱۵ مهر ۱۳۹۹ ۱۴:۰۵