آشنایی با مرکز

علیرغم کشف شمار زیادی از ترکیبات فعال به عنوان دارو های بالقوه، به علت مشکلات مربوط به قابلیت دسترس پذیری زیستی آن ها، فقط شمار اندکی از این محصولات تحقیقاتی به مرحله ی کاربرد کلینیکی می رسند. قابلیت دسترس پذیری زیستی به راه تجویز یک داروی خاص و میزان جذب و متابولیسم آن در بدن بستگی دارد.نانو حامل ها جهت بهبود انتقال داروها طراحی شده اند.نانو دارو یکی از شاخه های نانوتکنولوژی است که با استفاده از آن می توان ابزار قدرتمند و پراستفاده ای در زمینه پزشکی و تحقیقاتی ساخت. علاوه بر ساخت ابزار، علم نانودارو به ساختارهای مواد و دارو ها هم مربوط می شود و در زیر شاخه های خود به درمان بیماری های خاص و جراحی های حساس و حرفه ای نیز می پردازد. این سیستم دارورسانی نوین (نانو) عبارت است از رساندن دارو در یک زمان معین و با دز کنترل شده به اهداف دارویی خاص، این کار به نحو چشمگیری ایمن تر و بسیار مؤثر تر از پخش دارو در تمام بدن است.

بنا به موارد گفته شده فعالیت در زمینه های ساخا نانو داروها در کشور امری ضروری می باشد که بر دوش دانشگاهیان قرار دارد. مرکز تحقیقات دارو رسانی نانو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نیز جهت انجام تحقیقات نانو دارو ها آغاز به کار کرده است. از اهداف این مرکز ساخت نانو حامل های دارو رسانی انجام مطالعات بر روی آن ها و رسیدن به دورنمایی روشن جهت تولید ملی حامل های دارو رسانی می باشد. این مرکز از سال 1389 فعالیت خود را آغاز و در سال 1391 موافقت اصولی خود را جهت فعالیت دریافت نموده و هم اکنون فعالیت های تحقیقاتی در داخل آن در حال انجام است.

با توجه به گسترده بودن علم نانو دارو رسانی و نیاز به دستگاه ها و مواد بسیار متنوع، استراتژی این مرکز جذب و همکاری با اساتید از دانشکده ها و گروه های آموزشی متنوع بوده است. با این کار با گرد هم آوردن اشخاص مختلف با توانایی های متنوع سعی بر این شده است تا جهت پیشبرد صنعت دارو سازی کشور و رسیدن آن به علم روز دنیا اقدام شود.

اهداف مرکز تحقیقات دارو رسانی نانو عبارتند از:

1. انجام مطالعات پژوهشی در زمینه سیستم های دارو رسانی و همراه بودن با علم کشورهای دیگر
  2. تالیف کتاب های مرتبط جهت استفاده ی اساتید و دانشجویان
  3. استفاده از استعدادها و توانایی های دانشجویان در مقاطع تحصیلی متفاوت در داخل مرکز
  4. انجام طرح ها پژوهشی بین دانشگاهی در داخل مرکز تحقیقات
  5. فراهم نمودن امکانات و تجهیزات برای انجام فعالیت های پژوهشی محققان مرکز